24 April 2018

Kirsitort toorjuustuvahuga pähklipõhjal

Pähklibiskviit:
2 muna
4 sl suhkrut
2 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
70 g pähklijahu
25 g sulavõid


Vahusta munad kohevaks heledaks vahuks, lisa supilusikaupa suhkur. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja pähklijahu ning sega ettevaatlikult munavahu hulka. Viimasena sega tainasse sulavõi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit ning jahuta. Ära vormist välja võta.

Toorjuustuskiht:
400 g toorjuustu
2 dl vahukoort
4 sl suhkrut
1 väikse sidruni mahl ja koor riivituna
4 (8 g) želatiinilehte + 0,5 dl kuuma vett lahustamiseks


Pane želatiinilehed külma vette likku Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks. Lisa toorjuust, sidruni mahl ja koor ning vahusta korralikult segamini. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas vees. Nirista segu toorjuustuvahu hulka, mikserda hoolikalt. Määri mass vormi põhjale. Pane tort külmkappi tahenema.

Kirsikiht:
purk kompottkirsse (680 g)
3 dl kompotivedelikku
10 g želatiini

Nõruta kirsid ja lao toorjuustukihile. Aja kompotivedelik keema, lahusta selles želatiin. Ära keeda! Jahuta tarretis ja tõsta juba natuke tarretuv vedelik tordile. Pane tort paariks tunniks külmkappi tarduma.

No comments:

Post a Comment