02 October 2017

Šokolaadirull Cointreau kreemiga

Ma pean end üsna tubliks küpsetajaks, aga rullbiskviiti ma vist varem teinud ei ole. Ütleme nii, et ma ei ole rullbiskviidiga väga sõber :) Küll aga olen ma suur šokolaadiaustaja. Ja kui šokolaad kohtub apelsiniga, siis olen ma tehtud :P

Siit tuleb siis minu esimene rullbiskviit. Kindlasti ei jäänud see minu viimaseks ;)

Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl piima
2 dl nisujahu
2 sl tumedat kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
100 g valget šokolaadi
200 g toorjuustu või mascarponet
1 dl tuhksuhkrut
3 sl Cointreau likööri

Vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks. Lisa piim. Sega eraldi kausis jahu, kakao ja küpsetuspulber. Sõelu kuivained munavahu hulka ja tõsta ettevaatlikult segamini. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225 kraadi juures 5 minutit. Kummuta põhi teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, keera sellega tihedalt rulli ja lase jahtuda.
Kreemi jaoks sulata šokolaad vesivannil. Sega hulka toorjuust, tuhksuhkur ja Cointreau. Määri kreem jahtunud põhjale. Rulli paberi abil tihedalt kokku ja lase külmkapis vähemalt 3 tundi seista. Puista üle tuhksuhkruga, lõika viiludeks ja serveeri.

*Biskviidi retsept on pärit Pere ja Kodu retseptilisast (veebruar 2011). Kreem on minu oma mõttelend :)

No comments:

Post a Comment