50 g võid
100 g tumedat šokolaadi
90 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
50 g fariinisuhkrut
80 g suhkrut
2 muna
1 dl piima
1 tl vaniljesuhkrut
Sulata šokolaad ja või vesivannil. Jahuta. Sega jahu soolaga ja küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkrutega ning lisa šokolaad. Kalla juurde piim, lisa jahusegu ja vaniljesuhkur. Vala tainas ümmarguse lahtikäiva vormi sisse (läbimõõt 24 cm). Küpseta 160 kraadi juures 55-60 minutit. Põhi peaks olema keskelt katsudes veel õrnalt vetruv. Lase põhjal jahtuda. Kui kasutad madalat vormi, siis tuleb see kõrgemaks ehitada (nt papi+toidukilega või tordikilega), sest tort tuleb üpris kõrge. Aseta jahtunud põhi vormi.
Toorjuustu-kirsikiht:
150 g toorjuustu
2 dl vahukoort
4 sl suhkrut
4 g želatiinilehti + 0.5 dl kuuma vett
1 purk kompottkirsse
Kurna kirsid, jäta nõrguma. Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks vahuks, lisa toorjuust ja vahusta veel kergelt läbi. Lahusta želatiinilehed kuumas vees ja mikserda vedelik vahu hulka. Määri segu brownie-põhjale. Lao kreemi peale nõrutatud kompottkirsid, vajuta kergelt kreemi sisse.
Mandlibiskviit:
2 muna4 sl suhkrut
2 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
75 g mandlijahu
25 g sulavõid
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa vahustades suhkur ja munakollased. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja mandlijahu ning sega ettevaatlikult munavahu hulka. Viimasena sega tainasse sulavõi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit ning jahuta. Tõsta jahtunud biskviit vormi, suru kergelt kinni.
Karamelline valge šokolaadi vaht:
375 g vahukoort125 g valget šokolaadi
185 g piima
10 g lehtželatiini
Aseta tort külmkappi üleöö tarduma.
Mõni tund enne serveerimist kaunista tort glasuuriga.
Karamellglasuur:
100 g suhkrut75 g vett
75 g vahukoort
10 g maisitärklist
3 g lehtželatiini
Pane želatiililehed külma vette paisuma. Karamellista suhkur. Kalla hulka keev vesi ja sega hoolikalt. Sega vahukoor maisitärklisega. Nirista kuum karamellisegu vahukoor-tärklise hulka. Pigista želatiinilehed liigsest veest ja lahusta glasuuris. Jahuta glasuur ja pane kümkappi hanguma. Kui glasuur on veel piisavalt voolav, siis nirista see tordile. Pane tort mõneks tunniks külmkappi.
No comments:
Post a Comment