11 September 2017

Tagurpidi õunakook

Vormi põhja:
30 g võid
1,5 dl fariinisuhkrut
4-6 hapukat õuna

Tainas:
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g toasooja võid
100 g suhkrut
2 muna

Määri või ühtlase kihina vormi põhjale ja raputa peale fariinisuhkur. Koori ja viiluta õunad ning lao fariinisuhkru peale. Sega kokku jahu ja küpsetuspulber. Taina valmistamiseks lisa pehmele võile esmalt suhkur ja sega ühtlaseks. Nüüd lisa ühekaupa munad, seejärel jahu. Määri tainas õunte peale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni pind on kuldpruun. Lase jahtuda ja kummuta kook serveerimisalusele, nii et õuntega pool jääb pealmiseks.

Originaalretsept siit.

No comments:

Post a Comment