21 August 2017

Murakatort

Põhi: 
200 g Digestive küpsiseid 
75 g võid 
1 sl fariinisuhkrut 

Täidis: 
400 g toorjuustu 
2 muna 
1 dl suhkrut 
1 tl vaniljesuhkrut 
0,5 dl murakalikööri 

Peale: 
500 g hapukoort (20%) 
0,5 dl suhkrut 
2 tl vaniljesuhkrut 

Kate: 
300 g murakamoosi 
0,5 dl murakalikööri 
2 želatiinilehte 

Purusta küpsised peeneks puruks. Sulata või ning lisa fariinisuhkur. Sega juurde küpsisepuru. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise jaoks sega omavahel toorjuust, munad, suhkur ja vanillsuhkur ning murakaliköör. Vala segu põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, tõsta välja ja lase pool tundi jahtuda. Sega omavahel hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Määri segu koogile ning küpseta 10 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda. Katte jaoks sega murakamoos ja -liköör. Pehmenda želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ning sulata kuumas vees. Lisa murakasegule, sega ühtlaseks ning vala koogile. Hoia kooki enne serveerimist üleöö külmkapis.

No comments:

Post a Comment