Põhi:
3 dl nisujahu
100 g võid
50 g riivitud Forte juustu
3 sl külma vett
soola
Täidis:
400 g suitsukana (puhastatuna)
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
1 suur küüslauguküüs
soola
200 g ricotta koupiima
100 g hapukoort (20%-list)
1 muna
1 suurem tomat
sidrunipipart
1 tl hakitud basiilikulehti
Peale:
150 g riivjuustu
Sega Forte juust jahuga, lisa pisut soola. Lõika või kuubikuteks ja haki jahuseguga
ühtlaseks puruks. Lisa supilusikahaaval vet ning sõtku korralikult läbi. Määri 26 vm
läbimõõduga pirukavorm võiga. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Torgi põhi
kahvliga auklikuks ning aseta koos vormiga 10 minutiks külmkappi.
Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit, alanda temperatuur 170ni ja küpseta
veel 5 minutit.
Tükelda kana ja maitsesta suitsutatud paprika pulbriga ja hakitud küüslauguga,
Sega ricotta, hapukoor, muna, ja basiilik ühtlaseks massiks. Laota pirukapõhjale
kanatükid. Vala üle ricotta-seguga. Aseta peale nõrutatud tomativiilud. Raputa
peale sidrunipipart ning riputa üle riivitud juustuga. Küpseta 180 kraadu juures 30-
30 minutit.
No comments:
Post a Comment