21 August 2017

Kana-ricotta pirukas

Põhi: 
3 dl nisujahu 
100 g võid 
50 g riivitud Forte juustu 
3 sl külma vett 
soola 

Täidis: 
400 g suitsukana (puhastatuna) 
1 tl suitsutatud paprika pulbrit 
1 suur küüslauguküüs 
soola 
200 g ricotta koupiima 
100 g hapukoort (20%-list) 
1 muna 
1 suurem tomat 
sidrunipipart 
1 tl hakitud basiilikulehti 

Peale: 
150 g riivjuustu 

Sega Forte juust jahuga, lisa pisut soola. Lõika või kuubikuteks ja haki jahuseguga ühtlaseks puruks. Lisa supilusikahaaval vet ning sõtku korralikult läbi. Määri 26 vm läbimõõduga pirukavorm võiga. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Torgi põhi kahvliga auklikuks ning aseta koos vormiga 10 minutiks külmkappi. Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit, alanda temperatuur 170ni ja küpseta veel 5 minutit. Tükelda kana ja maitsesta suitsutatud paprika pulbriga ja hakitud küüslauguga, Sega ricotta, hapukoor, muna, ja basiilik ühtlaseks massiks. Laota pirukapõhjale kanatükid. Vala üle ricotta-seguga. Aseta peale nõrutatud tomativiilud. Raputa peale sidrunipipart ning riputa üle riivitud juustuga. Küpseta 180 kraadu juures 30- 30 minutit.

No comments:

Post a Comment