Retsept on pärit siit. Vist esimest korda elus tegin kõik täpselt retsepti järgi. Ise ka ei usu :)
Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
1 tl soola
450 g jahu
100 g toasooja võid
Täidis:
100 g toasooja võid
100 g suhkrut
5 tl jahvatatud kaneeli
1 sl kaneeli-suhkrusegu (täidisele pealeraputamiseks)
Kuumuta piim käesoojaks. Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala juurde piim. Sega kuni suhkur on lahustunud. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas kohas rätiku all umbes 1 tund kerkida. Täidise valmistamiseks vahusta või suhkru ja kaneeliga.
Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal umbes 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Määri peale võisegu ning raputa peale veel täiendavalt 1 sl kaneeli-suhkrusegu. Murra tainas pikuti pooleks ning lõika sellest välja 12 riba. Lõika ribadesse sälk nii, et ülemine ots jääks kinni. Keera tainaribad keerdu ning vormi neist pisikesed pätsid, mis tõsta muffinivormidega vooderdatud muffinipanni aukudesse. Lase neil kerkida veel umbes 10 minutit ning seejärel küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.
No comments:
Post a Comment