19 February 2014

Heeringatort

Põhi:
300 g musta leiba
50 g võid

Täidis:
400 g heeringafileed
300 g kodujuustu
2 dl hapukoort
2 dl vahukoort
2 marineeritud kurki
1 punane sibul
6 želatiinilehte
0,5 dl piima
murulauku, tilli
pipart

Kaunistuseks:
1 punane sibul
2 keedetud muna
meelepärast . maitserohelist

Purusta leib köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Suru leivamass lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise jaoks haki heeringas, kurgid ja sibul. Sega juurde kodujuust, hapukoor ja vahukoor. Lisa hakitud maitserohelist ja maitsesta pipraga. Lase želatiinilehtedel väheses vees 10 minutit paisuda. Seejärel pigista lehed kuivemaks ja lahusta kuumas piimad. Jahuta pisut ha sega täidise hulka. Tõsta täidis põhjale ja aseta vorm vähemalt 5 tunniks külmkappi tarduma. Enne serveerimist kaunista hakitud munade, sibularataste ja maitserohelisega.

 * Põhja võib immutada ka lahja puljongiga.

No comments:

Post a Comment