Korvikeste jaoks sega omavahel jahu, suhkur ja sool, lisa kuubikuteks lõigatud külm või, haki noaga ühtlaseks puruks, lisa külm vesi ning seda kiiresti tainaks. Vormi tainas palliks ja pane pooleks tunniks külmikusse. Seejärel jaga tainas 12 võrdseks osaks, vormi iga osa ringikujuliseks ning suru vormi. Et korvikesed küpsemisel "täis" ei kerkiks, torgi põhjad kahvliga auklikuks. Küpseta 225-kraadises ahjus u 12-15 minutit ning lase jahtuda.
Sefiiri jaoks pane suhkur, mahl ja sidrunhape potti ja keeda madalal kuumusel paksuks siirupiks (mina tegin seda kõrbemise vältimiseks vesivannil). Vahusta munavalged tugevaks vahuks, edasi vahustades nirista kuum siirup vahu hulka. Lisa ka eelnevalt vees sulatatud želatiin. Vahu jahutamiseks jätka vahustamist veel umbes 10 minutit. Sefiiri paksenemiseks aseta see veel paariks tunniks külmkappi.
Täida jahtunud korvikesed moosiga või lõika igasse korvikesse paksem banaaniviil ning pritsi tordipritsiga või tõsta lusikaga sefiir peale.
No comments:
Post a Comment