26 October 2011

Toorjuustu-marjatort


Tort Elisabethi 8-ndaks minisünnaks. Algne retsept pärit raamatust "Nadja koogid"

Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
60 g võid

Täidis 1:
300 g vaarika-mustsõstra toormoosi
200 g toorjuustu
1 dl vahukoort

100 g suhkrut

10 g želatiini + 0,75 dl vett

Täidis 2:
150 g astelpajumarju
200 g toorjuustu
1 dl vahukoort
100 g suhkrut
10 g želatiini + 0,75 dl vett

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma
Esimese täidisekihi jaoks vahusta toorjuust suhkruga. Sega hulka vahustatud koor ning toormoos. Valmista želatiinist ja veest segu, jahuta natuke ning lisa toorjuustusegu hulka. Kata täidisega tordipõhi. Pane vorm tunniks ajaks külma.
Teise täidise jaoks toimi samamoodi nagu esimese puhul. Tõsta täidis ettevaatlikult tordile (et kihid ei seguneks).
Pane tort veel vähemalt kaheks tunniks külmkappi.
Kaunista vastavalt soovile.

No comments:

Post a Comment