Põhi:
2 muna
2 dl suhkrut
65 g võid
1 dl piima
90 g jahu
2 tl vanillsuhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
Vaarikatäidis:
200 g vaarikaid
2 sl suhkrut
Sidrunikreem:
2 muna
1,5 dl suhkrut
1 sidruni koor ja mahl
1 apelsini koor
1 tl maisitärklist
50 g võid
1 dl vahukoort
Kate:
1 dl vahukoort
200 g kohupiimapastat
2 spl suhkrut
Kaunistamiseks:
kookoshelbeid
Põhja jaoks vahusta munad suhkruga. Sulata või ning lisa piim, kalla munasegu hulka. Sõelu juurde omavahel segatud jahu, vanillsuhkur ning küpsetuspulber. Küpseta põhja 175 kraadi juures 35-40 minutit (kontrolli küpsust puutikuga).
Vaarikatäidise jaoks purusta vaarikad suhkruga.
Sidrunikreemi jaoks klopi munad suhkruga paksupõhjalises potis lahti. Lisa riivitud sidruni- ja apelsinikoor, sidrunimahl ja maisitärklis. Kuumuta segu paksenemiseni. Lisa toasoe või ning klopi korralikult segamini. Jahuta. Vahusta vahukoor ning lisa kreemile. Pane kreem natukeseks külmkappi tahenema.
Lõika tordipõhi kolmeks. Määri esimesele kihile esmalt vaarikatoormoos ning seejärel sidrunikreem, seejärel lisa teine tordikiht, toormoos, sidrunikreem, kolmandale kihile määri peale ainult õrnalt sidrunikreemi. Pane paariks tunniks külmkappi "tõmbama".
Katte jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohipiimapasta. Määri tort saadud kreemiga kokku ning puista peale kookoshelbeid. Kaunista vastavalt soovile.
Retseptis toodud sidrunikreemi koostisosadest tuleb kreemi isegi liiga palju, võib proovida 1 muna ja 0,5 dl vahukoorega...või siis üle jääva kreemi lihtsalt ära süüa (nii ma tegingi) :)
Minu tort on kaunistatud suhkrumassist vidinatega (NB! suhkrumassi ei saa säilitada külmkapis, kaunistada tuleb tort seega vahetult enne serveerimist).
Idee on pärit Pere ja Kodu retseptilisast.
No comments:
Post a Comment