14 August 2011

Mustika-kodujuustu pirukas


Põhi
125 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
3,5 dl jahu
0,5 tl soola

Täidis
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 dl vahukoort
2 sl jahu
250 g kodujuustu
5 dl mustikaid
2 muna

Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa muna ja jahu-soola segu ning pane pooleks tunniks külmikusse. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Klopi munad lahti, lisa suhkur, vanillsuhkur, koor, piim, jahu ja kodujuust. Kata tainas marjadega ja vala üle kodujuustuseguga. Küpseta 200°C juures ahjus 40 minutit.

See pirukas on nii hea, et sellest võib end lõhki süüa.

NB! Pilt ei ole minu tehtud, aga praegu ei ole aega otsida ka, kust sain.

No comments:

Post a Comment