14 August 2011

Kirsiunelm


2 pakki küpsiseid (a 180 g)
u 50 g võid
2 pakki vaniljekohupiima
1 väike pakk vahukoort (lahjema variandi puhul 1 pakk Flora vahustatavat vaniljekreemi)
1 purk kompottkirsse (või 1 pakk külmutatud kirsse)
1 pakk kirsitarretist
13 g želatiini
suhkrut
vett

Purusta küpsised köögikombainiga või käsitsi. Saadud purule lisa sulatatud või . Näpi segu segamini ning suru õrnalt lahtikäiva küpsetusvormi põhja (kui saadud segu tundud liiga kuiv, siis võib lisada sortsu vett, mahla või piima).
Keskmise kihi jaoks vahusta koor koos suhkruga ning lisa kohupiim. Lõpuks lisa segu hulka vees lahustatud želatiin. Vahusta korralikult läbi ning lisa küpsisekihile. Tasanda pind siledaks.
Lao kohupiimakihile kirsid. Viimasena lisa kirssidele kirsitarretis.
Hoia torti paar tundi või üleöö külmkapis.
NB! Kirsitarretis tee valmis juba aegsasti, et see jõuaks jahutuda. Tordile on tarrestist panna paras siis, kui see on juba natuke tarretuma hakanud.

No comments:

Post a Comment