Retsepti otsisin ja mugandasin ühele Snickersi-fännile 16ndaks sünnipäevaks. Kiideti heaks. Täitsa võimalik, et läheb kordamisele :)
Põhi350 g Digestive küpsiseid
165 sulatatud võid
Karamelli-täidis
200 g suhkrut
90 g toasooja võid
135 g vahukoort
150 g röstitud ja soolatud maapähkleid
200 g toorjuustu
Šokolaadikate
150 g piimašokolaadi
0,5 dl vahukoort
50 g kreemjat maapähklivõid
Kaunistuseks
purustatud maapähkleid
1-2 Snickersi batoonikest
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega kokku sulatatud võiga. Suru saadud mass eemaldatava põhjaga 20 cm läbimõõduga tarti-vormi põhja ja seintele. Pane vorm karamell-täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Karamelli jaoks pruunista suhkru paksupõhjalises potis (peaks olema selline merevaiguvärvi. NB! Ära kõrbema lase!). Lisa juurde või ja lase veel mõned minutid "mullitada". Lisa vahukoor ning sega ühtlaseks. Jahuta peaaegu maha (ära külmaks jahtuda lase, hangub liiga ära), lisa pähklid ja toorjuust. Sega ühtlaseks. Tõsta täidis koogivormi, silu ühtlaseks. Pane vorm mõneks ajaks külmkappi.
Katteks sulata šokolaad vesivannil. Sega juurde maapähklivõi ja vahukoor. Määri kate koogile. Puista peale purustatud maapähkleid ja kaunista Snickersi viiludega.
Peamine idee siit.
No comments:
Post a Comment