700 g tükeldatud kõrvitsat (u 2 x 2 cm tükid)
1 sl võid
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 puljongikuubik
3 dl vett
1 dl kuiva valget veini
30 g riivitud parmesani
Serveerimiseks
parmesanilaaste
kreeka pähkli õli
peterselli
Sulata potis või ning hauta selles tükeldatud sibul ja küüslauk kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa 1 dl vett ja kõrvitsatükid. Hauta tasasel tulel kuni kõrvits on pehme (u 25 minutit). Lisa puljongikuubik, ülejäänud vesi ja vein. Hauta veel 10 minutit. Tõsta pott tulelt ja lisa riivitud parmesan. Jahuta suppi veidi ja püreeri. Enne serveerimist nirista peale kreeka pähkli õli, raputa peale parmesanilaaste ja peterselli.
Üks maailma parimaid suppe, mmmmm!
No comments:
Post a Comment