01 February 2014

Kõrvitsasupp parmesaniga

700 g tükeldatud kõrvitsat (u 2 x 2 cm tükid)
1 sl võid
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 puljongikuubik
3 dl vett
1 dl kuiva valget veini
30 g riivitud parmesani

Serveerimiseks
parmesanilaaste
kreeka pähkli õli
peterselli

Sulata potis või ning hauta selles tükeldatud sibul ja küüslauk kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa 1 dl vett ja kõrvitsatükid. Hauta tasasel tulel kuni kõrvits on pehme (u 25 minutit). Lisa puljongikuubik, ülejäänud vesi ja vein. Hauta veel 10 minutit. Tõsta pott tulelt ja lisa riivitud parmesan. Jahuta suppi veidi ja püreeri. Enne serveerimist nirista peale kreeka pähkli õli, raputa peale parmesanilaaste ja peterselli.

Üks maailma parimaid suppe, mmmmm!

No comments:

Post a Comment