05 September 2011

Martsipani-õunakook


Põhi:
125 g võid
3,5 dl jahu
0,5 dl tuhksuhkrut
1 muna

Täidis:
400 g hapukaid õunu (puhastatult)
250 g martsipani
1 dl piima
2 muna

Pealepuistamiseks:
1 spl fariinisuhkrut

Sega või, jahu, tuhksuhkur ja muna ühtlaseks massiks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Koori ja viiluta õunad. Murenda martsipan ning purusta tükid köögikombainis. Lisa piim ning munad. Sega täidis korralikult läbi. Lao õunaviilud põhjale. Vala üle martsipaniseguga. Puista peale fariinisuhkur.
Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit (u 15 minutit enne küpsetamise lõppu kata kook fooliumiga, et vältida liigset pruunistumist).

NB! KOok on parim kergelt leigena. Järgmisel päeval ei ole maitse enam nii mõnus.

No comments:

Post a Comment