19 April 2017

Napoleoni kook - see klassikaline!

Tänapäeval on poest võimatu saada seda ainukest ja õiget napoleoni kooki, tehtud ikka keedukreemiga.

Ise tehtud, hästi tehtud! Küll pooleldi ise (tainas on poest), aga vähemalt on kreem see õige :)

Põhjad:
2 pk külmutatud lehttainast

Kreem
1 l piima
1,5 dl suhkrut
4 sl nisujahu
3 muna
75 g võid
2 tl vaniljesuhkrut

Vahele:
1 dl hapukat moosi 

Sulata tainas ja rulli õhemaks. Lõika tainast 6 ümmargust põhja (lõikamiseks kasuta nt koogivormi või suurt taldrikut). Küpseta iga põhi ahjus kuldpruuniks. Tainaääred küpseta samuti, neist saad koogi peale puru.
Kreemi jaoks sega kausis munad ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa jahu ja 2 dl piima ning klopi kogu mass korralikult segamini. Kuumuta ülejäänud piim keemiseni, keera kuumus maha. Kalla muna-suhkru-jahu-segu  piima sisse. Vispelda kogu aeg ja korralikult!!! Kuumuta segu, aga ära keema lase!!! Võta kreem tulelt, sega hulka või ja vaniljesuhkur. Jahuta kreem.
Pane kook kokku: koogipõhi, kreemikiht, koogipõhi jne. Ühe kihi vahele määri kreemikigi peale
hapukat moosi. Kõige peale määri kreemikiht ja pudista koogipuru.

Maitsenauding garanteeritud!



No comments:

Post a Comment