21 January 2012

Vaarika-kondenspiimakook

Põhi:
150 g võid
3 dl jahu
2,5 dl kiirkaerahelbeid
0,5 tl soola
0,5 dl suhkrut
0,5 dl fariinisuhkrut
1 spl külma vett

Täidis:
180 g külmutatud vaarikaid
400 g riccotat
300 g kondenspiima
2 muna

Põhja jaoks sulata või ja lisa ülejäänud koostisosad. Sega korralikult läbi. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Pane vorm koos tainaga täidise valmistamise ajaks külmkappi. Täidise jaoks sega riccotta, kondenspiim ja munad ühtlaseks massika. Kata põhi vaarikatega ning kalla üle kohupiima-kondenspiima seguga. Küpseta 180 kraadi juures 55-60 minutit.
* Kook maitseb ühtviisi hea nii vaarikate, põldmarjade, virsikute kui ka teiste marjade ja puuviljadega.

No comments:

Post a Comment